U Kaknju svečano otvorena zgrada Policijske stanice

U Kaknju svečano otvorena zgrada Policijske stanice

Svečanim presjecanjem vrpce, premijer Fikret Plevljak, ministar Rifat Delić i komesar Fahrudin Bećirović svečano su otvorili novosagrađenu zgradu Policijske stanice Kakanj i time ozvaničili rad Odsjeka za administraciju i Odsjeka za podršku u prizemlju zgrade.

-Ovo je historijski dan za Kakanj. Sretan sam što danas u ulozi ministra MUP-a mogu reći da policija u Kaknju, nakon 50 godina, više neće biti podstanar i što im dajemo prostor u kojem će moći da pružaju usluge svojim sugrađanima. Vjerujem da ćemo do maja ove godine završiti i preostale tri etaže kako bi se i kompletno osoblje PS Kakanj smjestilo u novu zgradu. Hvala Vladi ZDK što je dala podršku i prepoznala važnost ovog kapitalnog djela, istakao je ministar MUP-a Rifat Delić.

Obraćajući se prisutnima i općinski načelnik Nermin Mandra je izrazio zahvalnost Vladi ZDK koja je prepoznala važnost potrebe za izgradnjom ovakve zgrade u Kaknju i što je u ovom teškom vremenu izdvojila znatna finansijska sredstva.

Inače, u izgradnju zgrade, površine 1 200 kvadratnih metara, koja obuhvata suteren, prizemlje, tri sprata i potkrovlje, utrošeno je oko 730 000 KM, dok je za završetak opremanja tri sprata u Budžetu ZDK u ovoj godini planirano 350 000 KM. Po riječima premijera Plevljaka, Vlada ZDK će učiniti što bude mogla kako bi se ostatak radova u unutrašnjosti zgrade završio u što kraćem roku.

-Naša domovina je u našim srcima, našu državu jačamo time što ćemo izgrađivati njene institucije, jedna od važnijih institucija je policija. Obezbjeđujući dobre uvjete za život i rad policajaca mi ćemo njima pomoći da služe građanima i našoj državi. Naši policajci zaslužuju nešto više od nas ostalih, a njihov posao i njihovi rezultati su najbolji pokazatelj da je to zaista tako. Želim da ovakve objekte otvaramo u svim općinama Kantona, kako za policiju, tako i za sudstvo, kole, bolnice i domove zdravlja, istakao je Premijer ZDK.

Novosagrađena zgrada Policijske stanice Kakanj  će pružiti povoljnije uvjete za ispunjavanje obaveza države prema građanima, u ovom slučaju u administraciji MUP-a. Moramo biti svjesni činjenice da je policija važan segment našeg društva i jedna od garancija demokratskog društva., a policija u ZDK zaista služi građanima, kazao je na kraju premijer Plevljak.

Pres služba ZDK

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *