Otpočeli partijski izbori u OOSDPBiH Tešanj

Picture 016

U cilju realizacije Zaključaka Kantonalnog odbora SDPBiHZDK, od 27.12.2012. godine, Predsjedništvo Općinske organizacije SDPBiH Tešanj je otpočelo sa nizom aktivnosti kako bi se isti što kvalitetnije realizovali.
Odlukom Predsjedništva OOSDPBiH Tešanj, na 42. sjednici održanoj 26.01.2013. godine, kreće se u aktivnost sazivanja Izvještajno izbornih konferencija i konvencija za osnovne i interesne organizacije SDPBiH Tešanj.
Ova aktivnost se planira završiti do kraja aprila mjeseca, a u maju je planirano sazivanje Izvještajno-izborne konferencije Općinske organizacije SDPBiH Tešanj, na kojoj će se, pored razmatranja izvještaja, birati i novo rukovodstvo, koje će voditi SDPBiH Tešanj u naredne četiri godine.

U cilju priprema za sazivanje Izvještajno-izbornih konferencija osnovnih organizacija SDPBiH Tešanj, sinoć 20.02.2013. godine održan je radni sastanak predsjednika OOSDPBiH Tešanj dr. Seada Rožajca sa predsjednicima osnovnih organizacija SDPBiH, a sam odaziv predsjednika dovoljno govori o interesu za što bolje pozicioniranje SDP-a u vremenu koje dolazi.

Rasprava je bila konstruktivna, i na momente žučna, a neki do zaključaka su:

1. Izvršiti kvalitetne pripreme, kako bi se što uspješnije okončali partijski izbori, a kod izbora rukovodstva voditi računa da se biraju provjereni i odani kadrovi SDP-a, uvažavajući starosnu, polnu, obrazovnu, nacionalnu kako i teritorijalnu strukturu;
2. U narednom periodu, svaka dva mjeseca, održavati sastanke sa predsjednicima osnovnih organizacija SDPBiH;
3. Izvršiti reevidenciju članstva;
4. Prilikom prijema članova u SDPBiH obavezno pribaviti mišljenje osnovne organizacije SDPBiH…

Prisutni su se osvrnuli i na nedavno završeno formiranje organa u mjesnim zajednicama, gdje SDP ima značajnu ulogu.
Istaknuto je da će se SDP u punom kapacitetu uključiti u rješavanje pitanja koja će dovesti do kvalitenijeg života građana, insistirajući da organi MZ svoj rad usklade sa zakonom i Statutom Općine i MZ.

Komisija za informisanje OOSDPBiH Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *