Književni dan u OŠ Kulin Ban – Tešanjka

P1000723

“Nije bitno kakvim se činiš, bitno je ono što činiš…”, a učinili su mnogo. Svojom posjetom pokazali su nam da je moguće ostvariti sve, ukoliko to zaista želimo. Pokazali su da je život jedna velika bitka u kojoj treba težiti ka pobjedi.

Dana 12. 03. 2013. godine u prostorijama osnovne škole ” Kulin Ban”- Tešanjka, održana je promocija knjige ” Poseban od prvog udisaja “, autora Ismara Krdžalića, te promocija knjige “Na raspeću Guantanama”, autora Ramiza Brkića.

Ovaj dan nije bez razloga nazvan književnim danom. Budući da je na današnji dan 1878. godine rođen Musa Ćazim Ćatić, ovo je bila izuzetna prilika da se prisjetimo i ovog darovitog pisca kojeg bolest rano savlada.

Pored navedenih, promociji je prisustvovao i književnik Kemal Ljevaković.
Učenici literarne sekcije pripremili su poseban program. Recitujući stihove posvećene Ćatiću , kao i stihove iz zbirke ” Siddik”, autora Kemala Ljevakovića, upleli su se u ovu književnu mrežu.

Učenici su imali priliku postaviti brojna pitanja našem Ismaru, jer kako sam reče “Bogatstvo je dijeliti ono što imaš”.

Kratak osvrt na književno djelo” Na raspeću Guantanama”, autora Ramiza Brkića napisala je nastavnica Selma Plančić (Eldar Mervan, čovjek koji je još jednom dokazao da Bosanac ni pred najjačom silom, zvanom Amerika, ne kleči i ne moli).

Na kraju druženja, direktor škole, Besim Džanović, uručio je skromni poklon Ismaru Krdžaliću, kao i gospodinu Muharemu Sejdiću.

Naime firma “Koteks” i njen predstavnik gospodin Muharem Sejdić su našim učenicima donirali 50 knjiga pomenutih pisaca.

Ovim putem sa zahvaljujemo sponzoru.

Zahvala također ide i našim dragim piscima koji su svojim prisustvom uveličali ovaj dan.

Literarno- novinarska sekcija

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *