Planinarska čimburijada 2013.

planinari-cimburijada (6)

Dana: 23.03.2013. godine Planinarsko društvo „Tajan-Lisac“  iz  Zenice je organizovalo planinarsku čimburijadu na Liscu. Tom prilikom su pred oko 150 planinara otkrili i spomen ploču, postavljenu u sjećanje na planinara Miroslava Trivanovića Mire, koji je prošle godine smrtno stradao prilikom povratka sa Lisca.
– Članovi PD „Tajan-Lisac“ i Gorska služba spašavanja Zenica ispunili su obavezu i postavili spomen ploču kao vječitu uspomenu na člana društva.  Miro je bio jedan od uspješnih zeničkih planinara. Veći dio svog života posvetio je planinarstvu. Da je bio uspješan planinar i član GSS BiH Stanice Zenica dokazala su brojna visoka planinarska priznanja koje mu je dodijelio Planinarski savez BiH, koja je on s ponosom nosio na planinarskim pohodima i manifestacijama. Spomen ploču otkrili su predsjednik PD „Tajan-Lisac“ Suvad Hadžiselimović i Fahrudin Šatorović bivši načelnik GSS Stanica Zenica.

Na ovom pohodu su učestvovali i planinari PSD „Zmajevac-684“ Tešanj.

Nakon otkrivanja spomen ploče, planinari su se uputili stazom do planinarskog doma na Liscu, gdje je uz pravljenje čimbura i druženje proslavljen dolazak proljeća.

Predsjednik PSD „Zmajevac-684“

Dženaid Brkić, prof.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *