Izvještaj sa sajma kreditiranja 2012/2013

slika sajam3

Vijeće učenika JU Srednje tehničke škole nastavlja sa uspješnim radom na pripremi i realizaciji različitih društveno korisnih projekata u saradnji sa različitim organizacija.

Tako su nakon učešće i rada u toku Socijalnog dana 07.10.2012. godine, gdje je bilo „zaposleno“ 16 naših učenika, učenici pripremili, u saradnji sa timom profesora zaduženih za rad s Vijećem učenika, projekat pod nazivom „Upoznaj opasnost – ne zabranjuj, Surfaj sigurno“ u kome su ukazali na probleme vezane pri korištenju Interneta od strane djece, kao što su pornografija, pedofilja, sexting, groming…

Predstavnici Vijeća učenika, Selma Brka, Emina Tanjić i Meho Hatić zajedno sa profesorom Albinom Softić prezentovali su projekat na VI Sajmu kreditiranja projekta „Kreditiraj – Volonntiraj“ u organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i organizacije Infohause održanom u Sarajevu 12.04.2013. godine.

Projekat je ocijenjen visokim ocjenama i kao jedan od najboljih projekata prema izboru predstavnika – učenika 107 škola koje su učestvovale na Sajmu te su odobrena sredstva za njegovu realizaciju.

U narednom periodu slijedi realizacija projekta…

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *