U Kaknju obilježen 15. april, Dan Općine Kakanj i Dan Armije RBiH

U Kaknju obilježen 15. april, Dan Općine Kakanj i Dan Armije RBiH

Cjelodnevnom programu obilježavanja 15. aprila,  Dana Općine Kakanj i Dana Armije RBiH, za Zeničko-dobojski kanton, u Kaknju prisustvovali su predstavnici Vlade ZDK i Skupštine ZDK. U školama su održane priredbe, u Domu kulture postavljena izložba narodnih nošnji, a u poslijepodnevnim satima upriličeno je polaganje cvijeća na spomen obilježju šehidima i poginulim borcima ‘92 – ‘95. i palim borcima NOAR-a ‘41-‘45., svečana sjednica Općinskog vijeća Kakanj na kojoj su uručena općinske zahvalnice i priznanja, a potom je održana i kantonalna svečnost u povodu obilježavanja Dana Armije RBiH.

Zahvalnice Općine Kakanj dodijeljene su Amaru Jašarspahiću- Giletu, Seidu Delibašiću, Karate klubu „Nara medica“ i turističkoj agenciji „Katarina“ iz Kraljeve Sutjeske, Plaketa sa diplomom uručena je Mladenu Andriću i Fahrudinu Bečiroviću, dok je Grb Općine Kakanj dodijeljen, posthumno, Kemalu Čelebiću.

Na svečanosti obilježavanja Dana Armije RBiH, održanoj u sportskoj dvorani, obratili su se općinski načelnik Nermin Mandra, brigadni general Sakib Mahmuljin i predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Sretko Radišić, a u kulturno-umjetničkom programu učestvovao je Omladinski hor iz Zenice, pod vodstvom profesora Milenka Karovića.

Pres služba ZDK

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *