DAN SREDNJE TEHNIČKE ŠKOLE

DSCN0752

Jedna od manifestacija u sklopu  Manifestacije „ Tešanjsko proljeće“  je obilježavanje  Dana Srednje tehničke škole a ove godine manifestacija je održana 17.04.2013. godine.

U sklopu obilježavanja Dana škole upriličena je svečana sjednica Nastavničkog vijeća na kojoj su pohvaljeni učenici i profesori za postignute uspjehe i dugogodišnji rad.

Učenici Građevinske tehničke škole napravili su izložbu maketa, kao svoj doprinos danu škole. Makete su rađene na časovima u okviru praktičnog dijela nastave iz predmeta Čelične i drvene konstrukcije i mostova, pod nadzorom predmetnih nastavnika Omerbašić Enise dipl.ing. građ. i Hadžiselimović Mirsade dipl.ing. građ. Učenici su makete izrađivali samostalno sa svojevoljnim izborom materijala i objekata koje će raditi, tako da je tu bilo i samostalnih objekata ili dio jednog naselja, kao što su: zaljev sa svjetionikom, vjetrenjača, tešanjska tvrđava i par primjera mostova. Najbolji rad (grupa) je nagrađen.

Nakon toga,u  amfiteatru  je uslijedio  kulturno-zabavni program.

 

Direktor Fehim Softić je na samom početku pozdravio sve prisutne i zahvalio na njihovom prisustvu i podršci, a učenicima i uposlenicima čestitao Dan škole.

 

Također, direktor Softić je spomenuo da je ovo vrijeme kada privodi kraju povjereni mu drugi mandat te samim tim se osvrnuo na protekli period, vrijeme kada je preuzimao mandat te napravio paralelu sa postojećim stanjem u Školi. Škola je 2005.godine imala 500 učenika raspoređenih u 17 odjeljenja, a   danas  ih je oko 900, raspoređenih u 29 odjeljenja sa novim stručnim zvanjima.

Istakao je da je ponosan i zadovoljan da je Škola  uspjela, značajnim vlastitim sredstvima u iznosu preko 50.000 KM , te podršku Ministarstva i različitih lokalnih i međunarodnih partnera obezbijediti optimum nastavnih sredstava i time poboljšati uslove rada i pridonijeti izgradnji dinamične škole koja će biti prepoznatljiva po svom načinu rada, kvalitetnom odgoju i obrazovanju.

Nakon obraćanja direktora, prisutnim se obratila, u ime službeno odsutnog Načelnika općine Tešanj,  pomoćnica općinskog Načelnika, gospođa Azra Muslija, koja je čestitala Dan škole, podržala dosadašnji rad te naglasila  da će Općina i dalje podržavati  učenike i projekte naše Škole.

Tokom kulturno-zabavnog programa naši učenici pokazali su sav svoj talent te su uveselili prisutne pjesmom, recitacijama i humorom.

Nakon programa priređeno je zajedničko druženje radnika škole sa raditeljima i drugim prisutnim gostima.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *