Poseban mjesec u našoj školi – April

2013-08-26 10.00.31

Mjesec april je poseban mjesec za Osnovnu školu “Džemal Bijedić” Miljanovci. U tom mjesecu se obilježava Dan škole i skoro cijeli mjesec je prožet raznim aktivnostima.

Sve počinje učeničkim priredbama. U želji da svaka sekcija, svaki razred koji je nešto pripremao dobije priliku da to i pokaže organizuje se više priredbi i to tri priredbe za razrednu nastavu (centralna i dvije područne škole) i jedna priredba učenika predmetne nastave na koju se pozivaju svi učenici i svi roditelji,a zatim centralna priredba uoči Dana škole za Vijeće učenika, Vijeće roditelja, nastavnike, posebne zvanice.

Svečana sjednica Nastavničkog vijeća u aprilu je naročito posebna jer se na njoj uručuje priznanja nastavnicma i uposlenicima za jubilarne godine rada .

Svake godine nastoji se pripremiti određena aktuelna predavanja i za roditelje, a ove godine zahvalni smo gospodinu Esmiru Bašiću koji je prije desetak godina bio uposlenik ove škole koji će, zajedno sa Pedagoškom službom škole pripremiti za roditelje predavanje sa nekom interesantnom odgojnom temom.

Nismo zaboravili ni naše učenike – maturante. U želji da u njima probudimo duh volonterizma i da ih zainteresujemo da se korisno uključe u svoju lokalnu zajednicu do kraja mjeseca je planirano predavanje od strane predstavnika iz Univerzalne škole sporta upravo na temu volontiranje i mladi.

Ove godine, u sklopu obilježavanja Dana škole izašao je i deveti po redu učenički list “Školarac” sa raznovrsnim učeničkim radovima, školskim aktuelnostima, fotografijama…

Zaista. mjesec april je poseban u našoj školi.

 

Iskoristit ćemo ovu priliku da spomenemo i naše učenike koji su bili uspješni na općinskim takmičenjima i to

  • iz matematike: Hrnjić Emir (VIII razred) – treće mjesto,
  • Smajić Melika (VI razred) – treće mjesto.
  • Iz fizike: Ćeman Aiša (IX razred) – drugo mjesto
  • Zatim takmičenje iz islamske vjeronauke: Mudrov Dženeta (VII razred) – prvo mjesto i Ibrahimović Ajna ( VIII razred) – prvo mjesto te Smajić Sumeja (IX razred) – drugo mjesto.
  • Na kantonalnom takmičenju u šahu: naša učenica V razreda Klepić Dženana je osvojila prvo mjesto u konkurenciji djevojčica

U toku cijele godine aktivne su mnoge naše sekcije i njihov se rad može vidjeti kroz razne aktivnosti koje su obilježile ovu školsku godinu. Ali slika kaže više od hiljadu riječi stoga dijelimo sa Vama neke od slika nastalih na školskim priredbama, tokom učeničkog rada na sekcijama i drugo.

A planiramo još mnogo toga do kraja školske godine!

 

Pedagogica škole: Brkić Aida

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *