Premijer Plevljak i ministar Trifunović podržali mlade fizičare na kantonalnom i federalnom takmičenju u Kaknju

Premijer Plevljak i ministar Trifunović podržali mlade fizičare na kantonalnom i federalnom takmičenju u Kaknju

U OŠ „Hamdija Kreševljaković“ i gimnaziji „Muhsin Rizvić“ u Kaknju, u subotu, održano je 18. kantonalno, za osnovce, i 18. federalno, za srednjoškolce, takmičenje iz fizike. Na takmičenju osnovaca učestvovala su 52 učenika iz 36 škola, dok su na federalnom takmičenju učestvovali najbolje plasirani fizičari-srednjoškolci na prethodno održanim kantonalnim takmičenjima.

Podršku mladim fizičarima uputili su premijer Fikret Plevljak, ministar Mirko Trifunović i direktorica Pedagoškog zavoda Munevera Selmanović. Po riječima premijera Plevljaka, uvijek je lijepo doći na mjesta na kojima se omladina takmiči u pozitivnim aktivnostima, tj. u znanju. Učestvujući na takmičenjima, mladi ljudi ulažu u svoju budućnost, istakao je premijer Plevljak.

-Ministarstvo i Pedagoški zavod žele dati puni doprinos mladim i talentiranim učenicima u izkazivanju svoga znanja, da im pomognemo u razvijanju afiniteta i da, na taj način, jednu važnu komponentu u obrazovnom sistemu podignemo na viši nivo i da učenike i nastavnike, u ovom segmentu, istaknemo kao one koji su vrijedni svake pažnje, kazao je ministar Trifunović, otvarajući takmičenje.

U okviru posjete kakanjskoj gimnaziji, premijer Plevljak i ministar Trifunović posjetili i su novinarsku sekciju. I na takmičenjima iz fizike u Kaknju, Zeničko-dodojski kanton se pokazao kao rasadnik uspješnih mladih ljudi.

Pres služba ZDK

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *