Američki ambasador Patrick Moon impresioniran posjetom Mješovitoj srednjoj školi, Tešanj

Dana 22. 4. 2013. godine imali smo čast ugostiti ambasadora Sjedinjenih američkih država Patricka Moona. Ambasadora su primili direktor Mješovite srednje škole, Muharem Saračević sa svojim pomoćnicima i saradnicima u nastavi, u prisustvu predstavnika USAID, TRA, Mann Hummel, Savjetodavnog vijeća i predsjednika Školskog odbora.

Na samom ulazu u školu ambasador Patrick Moon obratio se učenicima i uposlenicima škole sa riječima podrške i željom da nastavimo sa reformskim procesima koje naša škola uspješno provodi već nekoliko godina. Posebno je istakao da nije slučajno što posjećuje baš Mješovitu srednju školu, Tešanj zbog aktivnosti u projektima koji su podržani od strane USAID-a. Nakon toga uslijedila je prezentacija Škole, direktor Muharem Saračević, prof. prezentirao je aktivnosti koje provodi naša Škola u cilju osavremenjavanja nastave, jačanja kompentencija i znanja učenika, te o saradnji Mješovite srednje škole, Tešanj sa privrednicima s ciljem lakšeg zapošljavanja mladih ljudi i njihove veće konkurentnosti na tržištu rada. Poslije izlaganja direktora, učenici koji se obrazuju za zvanje tehničar za mehatroniku, ujedno i takmičari naše škole koji će nas predstavljati u Istambulu na Balkan Junior takmičenju,  praktično su prikazali svoje znanje iz oblasti mehatronike čime je ambasador bio naročito oduševljen. Uvaženi gost je posjetio i kabinete CAD CAM(operater na CNC mašinama) i multimedijalnu učionicu gdje se upoznao sa naprednim tehnologijama i prednostima korištenja nove informatičke opreme u nastavnom procesu.

Posjeta od strane gospodina ambasadora Mješovitoj srednjoj školi, Tešanj ostati će upamćena po toplom i prijatnom raspoloženju i pozitivnoj atmosferi koja je vladala cijelo vrijeme posjete.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *