Izviđačko takmičenje”MAJSKI SUSRETI” TEŠANJ 2013

576723_10151595840871624_137399931_n

Tešanj je danas bio izviđački grad. Rijeke mladih iz raznih mjesta BiH slile su se u Tešanj onako kako to samo izviđači znaju. Grad je dočekao razdraganu mladost spreman da ukaže gostoprimstvo kako dolikuje nama izviđačima. Dvadeset sedam ekipa je pokazalo svoje umijeće u više izviđačkih disciplina kao što su: Čvorologija, Signalizacija (semafor), Putni znakovi, Panoramski snimak, Prva pomoć, Poligon spretnosti, te Test općeg i izviđačkog znanja.

Takmičenje je otvorio mr.Suad Huskić,općinski načelnik, te prigodnim obraćanjem zaželio svim takmičarima dobre rezultate, da se ugodno osjećaju u Tešnju, sa željom da se ponovo vidimo i narednih godina.

Gosti su prisustvovali i činu otvaranja nove knacelarije u Tešnju koja je tešanjskim izviđačima jako nedostajala u njihovom radu. Nakon toga učesnici takmičenja te drugi gosti obišli su tešanjsku gradinu, Eminagića konak, staro jezgro grada i druge znamenitosti Tešnja.

Takmičarska komisija (sastavljena od domaćina i gostiju)imala je mnogo posla te je proglasila i rezultate takmičenja kako slijedi:
1. mjesto ekipa „IKARI“ Odred izviđača „Stari grad“ Mostar
2. mjesto dijele: ekipa „BIJELO DUGME“ Odred izviđača „Safet Ribić“ Nemila: ekipa „SUNSHINE“ Odred izviđača „Crni vrh“ Tešanj
3. mjesto:ekipa „KULINA“ Odred izviđača „Vrba“Doboj Istok

Vidimo se i na narednim „MAJSKIM SUSRETIMA“ Tešanj 2014.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *