Štand ZDK na 80. poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu posjetili brojni gosti

Štand ZDK na 80. poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu posjetili brojni gosti

U okviru 80. Međunarodnog sajma poljoprivrede u Novom Sadu, treći dan održavanja, u nedjelju, štand Zeničko-dobojskog kantona su posjetili: predsjednici Zadružnih saveza Vojvodine, Srbije, BiH i Federacije BiH Radislav Jovanov, Nikola Mihajlović, Nagib Hadžić i Esed Muhić, ministar bez portfelja u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin, te Dragan Lukač, direktor Novosadskog sajma.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Bojan Bošnjak ugostio je i grupu turskih privrednika iz kompanija Lukas Holland, Barbaros Motor, DZC Agricultural Machinery CO.INC i Dunya Bicer Sanayi.
U razgovoru sa ministrom Bošnjakom, turski privrednici su izrazili želju za uspostavljanjem ekonomskih odnosa u razmjeni roba na bosanskom i turskom tržištu. Turskim privrednicima je upućen poziv za učestvovanje na sajmu ZEPS u Zenici, a dogovorena je i posjeta turskih predstavnika Zeničko-dobojskom kantonu.

Inače, Zeničko-dobojski kanton se predstavio na 80. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, koji traje od 18. do 24. maja, sa oko 1400 izlagača iz preko 60 zemalja.

Pres služba ZDK

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *