Od Doboja put ka Tešnju..

sefket
Početak: HIFA na Karušama preko Kraševa, Tešanjke, Novog Sela, Bukve, kružnog, pa malo prema Marin Hanu, oko vidjelo a kamera  zabilježila i lijepo uređeno dvorište škole Rešad Kadić (svaka im čast, jer je i površina ogromna), pa nazad u centar…. nastavka slijedi…
Vrijedilo je i ne čudi što me prijatelji izvjeste nakon što budu domaćini nekoj od grupa gostiju da su svi oduševljeni čistoćom grada. Što reče jedan za Tešanj uopćeno na Sajmu (prezentacija TAM BAS Programa): ma vi ste već ZAPAD!!!

Nastavljamo i idemo ka trećem Cvjetnom peharu zaredom da smo najčišći grad!
Sve čestitke svakom građaninu koji je kantu za smeće ispravno koristio… A oni što još iz kola bace po koju kesu – ma,  nadoći će i oni….

O Sefket Turalic

6 0 komentara

  1. Sjajno! Ali ova slika na kojoj si ti govori sve, osobno i zajedničko zadovoljstvo. Svijest stanovnika Tešnja je definitvno pomjerena na viši nivo, i kada građani, NVO i lokalna uprava rade zajedno može se mnogo toga. A ti si u tome PRVI građanin općine Tešanj, aferim Šefkete!

  2. Škola “Rešad Kadić” je na primjer svim školama , kako se održava urednost i čistoća na velikoj površini. Svaka čast!

  3. Covjek svijesno zaobisao Jelah i fotografisao sumu u Medakovu i Novom Selu ! Uobicajeno kada je rijec o odnosu Tesnjaka naspram Jelaha !!!

  4. I šta bi na kraju…direktora Komunalnog preduzeća “RAD” Tešanj, Preduzeća koje je uz udruženje USR “BLINKER” Kalošević i EKO pokret Jbalanica da lo najveći doprionos u ostvaranju vizije Tešanj-sredina ekološke svijesti, čiszoće i reda, SMJENIŠE…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *