III – „Tajanova transverzala“

941326_590143661018416_1416904496_n

U subotu 8. juna Planinarsko društvo “Tajan-Lisac„ Zenica je organizovalo III po redu „Tajanovu planinarsku transverzalu“.

Oblačno i kišovito vrijeme na samom početku staze nije pokolebalo 150 učesnika transverzale.

Radi kiše i lošeg vremena organizator je promijenio maršutu kretanja. Tako su učesnici imali priliku da od prevoja Ovnak upoznaju planinske predjele proplanka; Gorčevice, Jasike i Pašinca podno vrha planine Kapak. Po dolasku u planinarski dom Lisac domaćin je učesnike dočekao toplim planinskim čajem i planinarskim grahom, te zabavnim programom i zajedničkim druženjem u planinarskom domu Lisac. Ovom prilikom odazvavli su se predstavnici Planinarskih društava: „Zmajevac“ Sjenica, „Mrakovica“ Kozarac, „Bočica“ Kakanj, „Poštar“ Tuzla, „Zmajevac 684“ Tešanj, HPD „Bjelašnica“ Sarajevo, UST „Avantur“ Sarajevo, „Poštar“, i „Mladost“ Zenica, te veliki broj omladine, građana Zenice igrupa od 8 građana iz Visokog. Kao i uvijek svu podršku i obezbjeđenje učesnicima dali su članovi GSS Stanica Zenica. Najstariji i najmlađi učesnik, Salem Isaković i Kerim Mujezinović je dobio priznanje od društva, a svim predstavnicima društava uručene su učesničke zahvalnice.

Na ovoj transverzali učestvovala su tri člana PSD „Zmajevac-684“ Tešanj koji su zajedno sa ostalim prijateljima planinarima prešli stazu od 22 kilometra za nekih 6 sati i 30 minuta.

 

Zanimljivost ove transverzale za naše članove PSD „Zmajevac – 684“ Tešanj je bio i susret sa članovima istoimenog društva iz Sandžaka, PSD „Zmajevac“ Sjenica.

Iako smo se upoznali i kontaktirali preko interneta, ovo nam je bio prvi susret na planini i zajednočko hodanje.

Ovim putem pozdravljamo sve članove PSD „Zmajevac“ Sjenica i nadamo se da ćemo imati još puno prilika da se srećemo i družimo.

Zahvaljujemo se domaćinima na dočeku i ostalim planinarskim društvima na lijepom druženju.

 

Predsjednik društva:

Dženaid Brkić, prof.

O Tesanj Net

Jedan komentar

  1. Hvala na izvještaju vidimo da ste bili zadovoljni kao i uvijek sa našom organizacijom Dobro nam došli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *