Svečana podjela diploma maturantima JU Srednje tehničke škole

110620131047 

Na svečanosti održanoj u utorak, 11.juna 2013.godine u  dvorani Sportsko rekreacionog centra Tešanj, upriličena je svečana promocija maturanata JU Srednje tehničke škole ” 2009 – 2013”.

Budući da je matura u životu mladog čovjeka kruna jednog razdoblja, potvrda njegovih zalaganja i sposobnosti, Srednja tehnička škola odlučila je da tom momentu da značaj koji zaslužuje, te je  drugi put zaredom upriličila zajednički ispraćaj ovih mladih ljudi na daljnjem putu uspjeha u životu.

Pored velikog broja roditelja i učenika,  izuzetna nam je čast da je svečanosti prisustvovao i Premijer Vlade Ze-do kantona, gospodin Fikret Plevljak, Ministar za obrazovanje, kulturu i sport, gospodin Mirko Trifunović, uvaženi članovi naše lokalne zajednice gospodin Šemsudin Mehmedović, gospodin Sejo Rožajac, načelnik općine Tešanj Suad Huskić, načelnica općine Doboj Jug  Jasminka Begić, direktorica Gimnazije Aida Salkić, direktor Mješovite srednje škole  Muharem Saračević te mnogi drugi.

 

Maturantima se prvo obratio direktor Škole Fehim Softić, a potom su im sreću u putu koji ih čeka poželjeli u svojim obraćanjima načelnik  općine Tešanj Suad Huskić te ministar za obrazovanje, nauku i sport Mirko Trifunović.

 

Diplome su učenicima podjelile razrede starješine. Na svečanosti je proglašena i učenica generacije 2009-2013, Kahvić Selma.

U čast ove generacije nastupili su i prisutne oduševili talentovani muzičari naše škole.

Na kraju programa druženje se nastavilo u prostorijama Škole.

 

 

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *