Obilježavanje 70 godina Bitke na Sutjesci

Picture 153

U povodu obilježavanja sedamdesetgodišnjice Bitke na Sutjesci, u vremenu od 15. maja do 16. juna 1943. godine, članovi Općinske organizacije SDPBiH Tešanj, a u organizaciji Foruma mladih SDP-a i Kantonalnog saveza Udruženja boraca NOR-a i antifašista ZDK, u subotu 15. juna ove godine, posjetili su Dolinu heroja, mjesto proboja partizanskih jedinica iz fašističkog obruča, kojim su sile osovine, fašisti, imali za cilj uništenjeVrhovnog štaba i Tita, čime bi otpor naroda bio slomljen.

Delegacija SDP-a odala je dužnu poštu palim partizanima Bitke na Sutjesci, kojih je, među preko 3000 poginulih, bilo iz svih krajeva Jugoslavije i svih južnoslovenskih naroda, te položila cvijeće na spomen obilježje.

SDP će, a pogotovo Forum mladih SDPBiH, i ubuduće u skladu sa političko-programskim opredjeljenjima SDPBiH, slijediti i njegovati antifašističke tekovine i boriti se protiv svih vidova neofašističkih pojava u bosanskohercegovačkom društvu i šire, zajedno sa svim antifašističkim snagama koji nam se žele pridružiti.

Komisija za informisanje OOSDPBiH Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *