Dočekajmo ljeto budni

1012767_590662060964619_1624675778_n

U subotu i nedjelju, 22. i 23. 06.2013. godine, održana je manifestacija „Dočekajmo ljeto budni“ u organizaciji PD „Mladost“ Zenica. Na manifestaciju se odazvao veliki broj planinara rekreativaca i izletnika, koji su u subotu imali na raspolaganju dvije staze kojima se pješačilo do planinarskog doma na Pepelarima. Jedna je vodila od Sebuja preko Rogatke, pa do doma Pepelari u trajanju od 2 – 2,5 sati,  a druga od Trešnjeve glave, preko Rogatke do Pepelara u trajanju od 5 – 6 sati. Na ovu manifestaciju su se odazvala i dva člana PSD „Zmajevac-684“ Tešanj. Pješačilo se po prelijepoj prirodi uz često odmaranje i uživanje u pogledu, kao i osvježavanje na izvorima hladne vode kojih je nekoliko uz samu stazu. Nakon stizanja pred dom Pepelare, domaćin nas je počastio čajem i planinarskim grahom, a onda je uslijedio kratki odmor, pa postavljanje šatora i pripreme za druženje.

Družili smo se u krugu doma do 22:00 sata, kada smo se preselili na jednu poljanu na kojoj je prethodno pripremljena logorska vatra. Tradicionalno paljenje vatre je izvršila predsjednica PD „Mladost“ Milica Marković, a onda je usljedila pjesma i druženje uz vatru.

Oni najuporniji su ostali do same zore i dočekali ljeto budni te je i načinjena zajednička fotografija.

U nedjelju je usljedila zajednička kafa i još malo druženja i uživanja na jutarnjem suncu, a zatim sklapanje šatora, pakovanje te podjela zahvalnica učesnicima manifestacije.

 

Predsjednik društva

Dženaid Brkić

 

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *