IV BALKAN STREETS FESTIVAL –TEŠANJ

streets-4

    Po četvrti put u našemu gradu održat će se Balkan streets festival-festival dobre muzike, pozitivnih vibracija i međunarodnog prijateljstva. Osim što je organizacijom istoga stvorena jedinstvena promocija našega grada, isto je omogućeno i za naše lokalne, i one iz naše zemlje, bendove mladih ljudi koji se druže i stvaraju umjetnost pozitivno koristeći uloženo vrijeme i talente. I ove godine je organizator omogućio posjetiocima da uživaju u dobroj muzici na jedinstven način-u krugu naše stare gradine, koja pruža zaista bajkovit prizori to naročito u ovim ljetnim noćima.

I ove godine je planiran dolazak naših gostiju mladih umjenuka iz Holandije iz benda The Towerbridge project, koji će nastupiti u srijedu 26-oga juna, kao prve večeri Festivala. U tom kontekstu itno je pomenuti da će se Festival ove godine održati izvedama bendova dvije noći, već pomenutog 26-og juna i 5-og jula. The Towerbridge Project grupa od četiri mladića iz Holandije ove godine je u sklopu svoje Balkan turneje odlučila odazvati se pozivu našega organizatora i uveličati naš program. Osim njih, a kada su u pitanju strani bendovi tu je i bend Molokai iz susjedne Makedonije koji se odazvao pozivu u sklopu svoje turneje po festivalima na Balkanu.Ovaj end će nastupiti druge noći Festivala. Osim lnjih tu su i naši bendovi Demode, Generacija bez kompasa, Revolucija i DNK.

Svaka noć podrazumijeva nastup po tri benda, pa će tako prve noći u junu nastupiti gosti iz Holandije, potom grupa Demode i fenomenalni rokeri iz Srebrenika Generacija bez kompasa; druga noć je rezervisana za Molokai iz Makedonije, grupu Revolucija i DNK bend.

Organizator je i pored teškoća ekonomske prirode uspio i ove godine napraviti kontinuitet u organiziranju ovoga Festivala. Cilj je da se mladi ljudi, a i ostali ljubitelji dobrih nota, upoznaju, druže, razmjenjuju iskustva i znanja, pokazuju svoj talenat, promovišu i pruže nezaboravan provod na našoj gradini.

U periodu između ove dvije noći organizator festivala, Udruženje Stari Grad, uspio je iove godine pozvati likovne umjetnike na našu Likvnu koloniju. Ista će se održavati u našemu gradu u periodu od 4-og jula do 7 jula. Planirano je gostovanje iz umjetnika iz Austrije i Srbije. Osim toga i ove godine će biti po samome kraju kolonije organizovana izložba nastalih umjetnina.

Sve u svemu naši dragi VIDIMO SE NA TEŠANJSKOJ GRADINI I OVE GODINE!!!!

Sabina Sivic

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *