Edin Terzić novi ministar prostornog uređenja, ministri iz SBB-a razriješeni dužnosti

Edin Terzić novi ministar prostornog uređenja, ministri iz SBB-a razriješeni dužnosti

Na jučer održanoj 41. sjednici Skupštine Zeničko dobojskog kantona, usvojen je  Zakon o šumama Zeničko-dobojskog kantona.Resorni ministar, Bojan Bošnjak u uvodnoj riječi istakao da je bilo neophodno što prije donijeti ovaj zakon, zbog nepostojanja zakona na federalnom nivou. Javna rasprava o Nacrtu ovog Zakona provedena je u svim lokalnim sredinama od kojih neke, poput Općina Olovo i Vareš, nisu bile zadovoljne ponuđenim rješenjima u ovom Zakonu. Zakon, inače, predviđa mogućnost osnivanja novih šumskih preduzeća, osim postojećeg kantonalnog Šumsko-privrednog društva ZDK čije je sjedište u Zavidovićima.

Kako je na prošloj sjednici Skupštine dužnosti razriješen  Raif Seferović, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline, jučer je na ovu dužnost imenovan Edin Terzić iz Zenice /SDP/. Dužnosti su razriješena i tri ministra Saveza za bolju budućnost, Ekrem Tuka za boračka pitanja, Mirsad Isaković za finansije i Đemil Ugarak za privredu, koji su, inače, ranije podnijeli ostavke.

Skupština je prihvatila i Odluku kojom se daje saglasnost za pokretanje stečajnog postupka nad J.U. Dom penzionera, te donijela Odluku o osnivanju Javne ustanove „Penzionerski dom sa stacionarom ZDK“. Ovim se djelatnost Penzionerskog doma proširuje i stvara ekonomska osnova za poslovanje ove ustanove. Sjednica je  prekinuta, a njen nastavak planira se u narednih 15 dana.

 

Press služba ZDK

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *