Konjanici u Žepču i Zavidovićima

promocija-konjanici

U svom promotivnom pohodu kroz Bosnu i Hercegovinu roman Konjanici našeg autora Mustafe Muće Bešlagića, dana 25.6. 2013 godine obreo se u Žepču, a 04.o7.2013 u Zavidovićima gdje su održane i promocije ovog romana. Ljubazni domaćini, doma kulture, opće biblioteke i JU biblioteka u ovim gradovima, svojski su se potrudili da planirane promocije u potpunosti dođu do izražaja. Svoje zadovoljstvo nisu krili ni brojni ljubitelji pisane riječi među kojim je bilo dosta mladih naraštaja što pokazuje, da historijska prošlost Bosne ima svoje poklonike i u ovoj populaciji.

Promotori romana Konjanici, književnik i publicista Ramiz Brkić i publicista mr. Sakib Kurtić iz Tešnja prisutne su pobliže upoznali sa ovim vrijednim djelom bh književnosti dajući akcenat na zamagljeni dio historijske prošlosti Tešnja i okoline u XIV i XV vijeku koje ovo vrijedno djelo, na poseban način literarno tretira.

Roman Konjanici nakon Ramazana, nastavit će pronositi glas o Tešnju kroz bosansku Posavinu i gradove; Gradačac, Srebrenik, Orašje i Brčko, a nakon toga, nastavlja kroz bosansku Krajinu i gradove; Bužim, Cazin i Bihać.

B. Sanel Kićo

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *