Jeste li danas uradili nešto dobro?

dobro.ba

Sve je krenulo od aktivnosti jednog diplomate i grupe studenata koji su željeli da pomognu marginaliziranim grupama u Bosni i Hercegovni (osobama sa posebnim potrebama, djeci bez roditeljskog staranja, starim i iznemoglim…) da postanu jednako cijenjen dio bh društva kao i njihovi nešto sretniji sugrađani. Vremenom se aktivnost pretvorila u Udruženje za “sve”!!!

Vođeni motom “I najmanji trud s naše strane može napraviti veliki uticaj na život drugih ljudi” otvorili smo vrata apsolutno svima koji žele podrškom i aktivnostima da se uključe u naš rad. Tako smo od učenika srednjih škola, studenata, zaposlenih u državnim institucijama, direktora privatnih kompanija, zaposlenih u međunarodnim organizacijama, ambasadama, pa do ”običnih” građana naišli na svesrdnu podršku i poticaj za dalje projekte i aktivnosti.

Svako se u svom domenu i na svoj način uključio i pružio svoj doprinos u misiji uljepšavanja svakodnevnice barem na jedan dan.

Mogućnosti uključenja u rad Udruženja “DOBRO”

Već dugo vremena razmatrali smo i usaglašavali ideje o članstvu i članarinama i rezultati su napokon tu.

Od sada se možete prijaviti da budete:
Član
(plaća polugodišnju članarinu u iznosu 15 KM, za inostranstvo 10€)

Aktivista
(kontinuirano i aktivno učestvuje u aktivnostima Udruženja)

Volonter
(povremeno se aktivno uključuje u aktivnosti Udruženja)

DOBRO partner
(redovno podržava Udruženje finansijski ili pružanjem određenih usluga bez naknade)

DOBRO prijatelj
(povremeno podržava Udruženje finansijski ili pružanjem određenih usluga bez naknade)

Naravno, jedna kategorija ne isključuje drugu, i ukoliko smatrate da se možete aktivirati na vise načina, osjećajte se vrlo dobrodošlo da to učinite.

Ukoliko želite da budete dio Udruženja DOBRO, molim vas da nam se javite na mail adresu: [email protected] (dok ne osposobimo online pristunicu).
Zavisno od kategorije za koju se prijavite, naknadno ćete dobiti dalja uputstva.

 

Naša misija

 

Naša misija je stvaranje prostora gdje će se susresti oni koji žele i mogu pomoći i oni kojima je ta pomoć najpotrebnija.

Omogućiti svima kojima je pomoć potrebna da se predstave na jednom mjestu, čime olakšavamo donatorima kao i svima zainteresovanim za naš rad da dođu do informacija o tome kako i gdje pomoći.

Mnogi ljudi dobre volje i mnoge kompanije zaista žele pružiti pomoć. Međutim, nedostatak transparentne i cjelovite informacije o mogućnostima gdje i kako pomoći često obeshrabruje potencijalne dobročinitelje.

MI SMO TU…

  • Mi smo tu da pomognemo i jednim i drugima.
  • Mi smo tu da promijenimo pogled na svijet
  • Mi smo tu da pozovemo SVAKOG da učini nešto DOBRO

Saznajte kako i vi možete pomoći i pridružite nam se.

 

Sve informacije o aktivnostima Udruženja altruista DOBRO možete naći na stranici www.dobro.ba

O Tesanj Net

Komentariši