Mladi ne trebaju samo služiti za glasanje i podržavanje izbora

Picture 039

U subotu 17.08.2013. godine na Jezeru “Jelen” u Jelahu održano je druženje u organizaciji Općinske organizacije Foruma mladih SDPBiH Tešanj.

Druženje je upriličeno povodom obilježavanja Međunarodnog dana mladih i Međunarodnog dana prijateljstva.
Jedinstven je stav da su mladi, nesumnjivo, veliki potencijal u razvoju modernog, demokratskog i na ljudskim pravima zasnovanog društva. Ali sudjelovanje i aktivno građanstvo ne znače samo glasanje i podržavanje izbora, već znače imati pravo, sredstva, prostor, priliku i potporu za sudjelovanje u procesu donošenja odluka i za uključivanje u društveno korisne aktivnosti.

„Mi mladi moramo i dalje aktivno doprinjeti promovisanju, boljem razumjevanju i unaprjeđenju svog položaja u društvu, uz podršku svih društvenih grupa, jer mladi su najjača snaga, sadašnjost i budućnost svakog društva“, riječi su Irnele Čolić, predsjednice Foruma mladih SDPBiH Tešanj.

Osim drugova iz Foruma mladih Zenica, Zavidovići, Usora, Doboj Jug prisutni su bili i izabrani i imenovani dužnosnici SDPBiH na svim nivoima.

Ova prilika je iskorišteno za upoznavanje i osnaživanje međusobne saradnje sa ciljem zajedničke borbe za poboljšanje položaja mladih u našem društvu.

Komisija za informisanje
Foruma mladih SDPBiH Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *