Proglas za zaštitu građana od podivljalih motordžija

Mustafa Beslagic Muco

U posljednja četiri mjeseca građani naselja uz put Tešanj-Jelah izloženi su neviđenoj i neciviliziranoj torturi podivljanog (ih) motorista koji uz razornu buku svojih moćnih mašina, pogotovo u kasnim noćnim satima, iz postelja vade dojenčad i malu djecu, umorne radnike, đake, bolesnike, stare ljude i sve druge koji su legli očekujući miran počinak.

Od nadležnih organa i službi očekivalo se da stanu u kraj ovakvom divljanju razularenih motordžija koji ne dolikuje jednoj civiliziranoj sredini, ali su očekivanja ostala uzaludna. Nadležni organi zaduženi za javni red i mir građana, do sada su se ponašali kao „francuske sobarice“ i za očekivati je da bi u dogledno vrijeme najvjerovatnije mogli izdati uredne dozvole ovim razularenim motordžijama (ljubiteljima vjetra u kosi) da put, u stvari već ulicu Tešanj-Jelah, mogu slobodno koristiti kao trkalište.

Ako izostane pomoć nadležnih organa u zaštiti građana koji ih zato plaćaju, ne izostaje mogućnost da se građani, kao na Divljem zapadu, samoorganizuju.

IZ RAZGOVORA SA GRAĐANIMA
Prenio: Mustafa Mućo Bešlagić
Avgust 2103. godine.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *