Potpisani ugovori za najbolje poslovne ideje mladih

ideje

 

U utorak, 24. septembra 2013. godine u sali Općinskog vijeća potpisano je sedam ugovora za najbolje poslovne ideje mladih, koje su nakon provedene procedure javnog poziva ocijenjene uspješnim.

Ugovore su potpisali općinski načelnik Suad Huskić i mladi sa najuspješnijim poslovnim planovima – Amela Mrkonjić – Kulovac, Merima Hadžimehić, Edin Alispahić, Elvir Đulić, Ajdin Čaušević, Medisa Plančić i Mursel Sinanović.

Potpisivanju ugovora je prisustvovao i predsjedavajući općinskog vijeća Tešanj Fuad Šišić, predsjednik komisije koja je ocjenjivala biznis planove Smajl Ramović, predsjednik Udruženja privrednika Biznis centar Jelah, Tešanj Mensur Krdžalić, kao i predstavnici Općine Tešanj.

“Ovo je treća godina da na ovaj način pomažemo mladim ljudima da svoje ideje pretoče u biznis. Za tri godine potpisano je 16 ugovora i zaposlena su 23 mlada čovjeka. Općina Tešanj će i u narednim godinama podržavati mlade ljude i njihove ideje”, kazao je općinski načelnik Suad Huskić.

Na raspisani javni poziv ukupno je pristiglo 15 prijava a komisija je sedam biznis planova ocijenila uspješnim. Za ovu namjenu u budžetu je izdvojeno 48 900 KM.

The post Potpisani ugovori za najbolje poslovne ideje mladih appeared first on Tešanj.

Opširnije na: http://www.tesanj.biz/potpisani-ugovori-za-najbolje-poslovne-ideje-mladih/

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *