Saopćenje za javnost

Saopćenje za javnost

u posljednje vrijeme su se pojavile neke informacije u vezi sa NHU „OSLONAC“ a koje nemaju nikakve veze sa radom i djelovanjem NHU „OSLONAC“. U cilju zaštite vjerodostojnosti i ugleda NHU „OSLONAC“, njegovih članova i donatora, imamo obavezu upoznati javnost sa sljedećim:

  1. NHU „OSLONAC“ je od prvog dana svog djelovanja do danas potpuno transparentna u svom radu, i sve odluke u pogledu prioriteta gradnje i podrške izgradnji objekata porodicama koje su se prijavljivale ili su prijavljene na adresu NHU „OSLONAC“ donosile  su se na temelju utvrđenih kriterija i konsenzusom članova Savjeta NHU „OSLONAC“. Nikakve preporuke, niti bilo kakvi stranački uticaji, nisu a niti mogu biti osnov za djelovanje humanitarnih akcija NHU „OSLONAC“. Svi koji drugačije interpretiraju rad NHU „OSLONAC“ šire neistinu i nisu dobronamjerni prema NHU „OSLONAC“.
  2. Sve novčane donacije, članarine i grantovi su prošli bankovne račune NHU „OSLONAC“ i račune pravnih subjekata sa kojima NHU „OSLONAC“ posluje, a sve materijalne i  nematerijalne donacije i usluge su uredno evidentirane u dokumentaciji NHU „OSLONAC“. Niko se ne može pozivati i pravdati putem NHU „OSLONAC“ bilo šta a da prije toga ne dobije od strane NHU „OSLONAC“ odgovarajuću potvrdu na temelju raspoložive dokumentacije. Svi koji drugačije pokušaju to uraditi, bilo to u sudskim ili drugim postupcima, rukovodstvo NHU „OSLONAC“ će znati zaštiti ugled i obraz svojih pravih članova i donatora, i spriječiti korištenje imena NHU „OSLONAC“ u bilo kakve nečasne svrhe.

                                                                                            

Savjet

Predsjednik

Husein Alić

Izvor: Oslonac.org

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *