IZLOŽBA SLIKA ADMIRE BRADARIĆ U CENTRU ZA KULTURU I OBRAZOVANJE

admira

U tešanjskom Centru za kulturu i obrazovanje u srijedu 9. listopada u 19 sati bit će otvorena izložba slika likovne umjetnice iz Maglaja Admire Bradarić – nakon što je zatvorena 100-ta izložba u ovoj ustanovi.

Admira je rođena 1976. godine. Osnovnu i srednju školu završila je u Maglaju, a diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu 2009. godine, Odsjeku grafika, u klasi Halila Tikveše, na kojoj sada sprema magistarski rad iz oblasti grafike. Živi u Maglaju, gdje s velikim entuzijazmom i izuzetnim uspjehom vodi vlastitu galeriju »AB« u kojoj je od 2009. godine priredila više od 70 likovnih izložbi, između ostalih i samostalne izložbe Safeta Zeca, Halila Tikveše, Mehmeda Zaimovića, Mehmeda Klepe, Alije Hafizovića Hafa… Sudjelovala je u velikom broju kolektivnih izložbi, a ova u Tešnju bit će joj 15-ta samostalna.

O njenom galerijskom radu u Maglaju na otvorenju izložbe u Centru govorit će novinar i književnik Faruk Zupčević, a o izloženim eksponatima akademski grafičar Miralem Brkić. Izložba će ostati otvorena do 31. listopada.

clip_image003

O Radio Tešanj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *