HUMANITARNA AKCIJA UČENIKA OŠ „HUSO HODŽIĆ“ „ULJEPŠAJMO BAJRAM JEDNI DRUGIMA“

DSC03213

Sa početkom nove školske 2013/14. godine, naša škola je bogatija za još jednu vannastavnu aktivnost. Riječ je o sekciji Humanitarne aktivnosti, kojom rukovodi nastavnica Islamske vjeronauke Ajka Omerbašić.

Posebnu draž ovoj sekciji daje velika zainteresovanost učenika naše škole, kao i potpora njihovih roditelja. Članovi sekcije su, u povodu predstojećeg Kurban-bajrama, pokrenuli akciju pod motom „Uljepšajmo Bajram jedni drugima“. Učenici su se velikodušno odazvali ovoj akciji. Donosili su slatkiše, grickalice, igračke, školski pribor i novac ( 191,30 KM).
09.10.2013. god. učenici su zajedno sa nastavnicima i direktoricom škole, posjetili Centar za djecu sa posebnim potrebama, gdje su se družili sa djecom iz Centra i uručili im bajramske paketiće.

10.10.2013. upriličena je posjeta i podjela bajramskih paketića u Općoj bolnici Tešanj, odjeljenju pedijatrije, gdje im je domaćin bila glavna sestra Enisa Subašić.

Preostali dio novca (80,00 KM), usmjeren je kao pomoć za liječenje učeniku Srednje tehničke škole Tešanj – Omerašević Muameru, koji se povrijedio putujući na maturalnu ekskurziju u Španiju.

Rukovodstvo sekcije zahvaljuje se članovima, učenicima, roditeljima, menadžmentu škole, nastavnicima i svima koji su pomogli u realizaciji ove akcije.

Iskrene čestitke u povodu Kurban-bajrama upućuju Vam članovi i rukovodioci sekcije.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

 

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *