Jedino TOŠK bez znoja do trijumfa

GEDSC DIGITAL CAMERA

Tekst: Halid Fejzić

Pregled rezultata klubova za ovaj vikend sa područja Općine Tešanj

Fudbal: Druga liga FBiH – „Centar“

Tešanj: TOŠK – Azot (n.o.)
I to se dešava! U subotu na „Lukama“ trebao se igrati jedan od derbija kola, kažemo trebao se a nije se odigrao. Tešnjaci su bili spremni ali gostujuća ekipa iz Vitkovića prije samo nekoliko sati javila je da neće doći u Tešanj. Koji je razlog, zbog čega Azot nije došao u Tešanj nismo uspjeli saznati. Najvjerovatnije TOŠK će upisati nova tri boda bez trunke znoja protiv Azota.

Tešanjka: Pobjeda – Borac 1:1

Na „Topoliku“ u komšijskom ogledu snage odmjerili su Pobjeda i Borac. Onako, komšijski, pred lijepom posjetom podijela plijena uz rezultat 1:1. Golove postigli su Mišurić za Pobjedu a za Jelašane Buljubašić.

Rukomet: Prva liga FbiH – „Sjever“

Tešanj: Bosna TS – Kakanj 26:35 (9:18)
U svom drugom duelu a prvu pred tešanjskom publikom novi couch Bosne TS Ljubomir Filipović neće pamtiti po dobrom. Tešnjaci su pred nekih 90 gledalaca doživjeli poraz od bolje ekipe Kaknja. Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka slabog sarajevskog sudijskog para Kulović – Škaljić na semaforu u SRC Tešanj stajalo je 35:26 za Kakanjce. Neriješeva enigma za Tešnjake bio je Velispahić sa 15 golova. Iza njega su za pulene trenera Amira Amitovića po preciznosti, Duraković (7), Sabljaković, Delić (5), Zaimović, Bjelopoljak (1). Kod domaćina najprecizniju ruku imao je Gušić postigavši šest golova. Anel Handžić upisao je pet golova, kuriozitet je taj da je sve postigao sa sedam metara. Enver Omahić četiri puta matirao je Šestovića. Tucaković postigao je tri gola, zatim slijede, Dolamić, Armin Omahić, Adžamija (2) i Hojkurić jedan gol.

Odbojka: Prva liga FBiH – grupa A1

Odžak: Napredak – Tešanj 3:0 (25:15, 25:20, 25:18)

U subotu počelo je takmičenje u prvoj federalnoj ligi grupa A1. U prvom kolu ŽRK Tešanj gostovao je u Odžaku protiv Napredka. Podmlađena ekipa ali očigledno još neuigrana predvođena starim trenerom Izetom Mandžukić izgubila je rezultatom 3:0, po setovima
(15:25, 20:25, 18:25)

GEDSC DIGITAL CAMERA

GEDSC DIGITAL CAMERA

GEDSC DIGITAL CAMERA

GEDSC DIGITAL CAMERA

GEDSC DIGITAL CAMERA

GEDSC DIGITAL CAMERA

GEDSC DIGITAL CAMERA

GEDSC DIGITAL CAMERA

GEDSC DIGITAL CAMERA

GEDSC DIGITAL CAMERA

GEDSC DIGITAL CAMERAGEDSC DIGITAL CAMERA

GEDSC DIGITAL CAMERA

Izvor: Radiotesanj.ba

O Radio Tešanj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *