22.sjednica Savjeta

Sastanak je održan u prostoriji NHU „Oslonac“, 18.10.2013.god sa početkom u 16,00 sati. Sastanku su prisustvovali svi članovi savjeta izuzev Kavazović Sabrije.
Savjet je upoznat sa listom podnesenih zahtjeva. Do 30.09 2013. godine je pristiglo 33 nova zahtjeva i Savjet je odlučio da listu zahtjeva dopunimo sa zahtjevima koji se odnose na podnosioce iz 2012. i 2013. godine koji su bili na listi prioriteta a iz nekog razloga nisu riješeni. To se odnosi na zahtjeve Iriškić Fatima, Sarajlić Ramiz, Šaćirović Mirhet i Hasambašić Mustafa.
Savjet je delegirao stalnu komisiju od tri člana čija je obaveza koordinirati i obaviti provjeru zahtjeva na terenu, te izvršiti pripremu za konačno definisanje liste prioriteta. Komisiju čine Brkić Ajiša, Husein Alić i Nedžad Unkić. Ostali članovi Savjeta će biti obavješteni o terminima obilazaka kako bi se po mogućnosti i oni uključili u ove aktivnosti. Cilj je da se do kraja oktobra završi obilazak podnosilaca zahtjeva.
Savjet je upoznat sa realizacijom projekata iz tekuće godine kao i stanjem raspoloživih sredstava. U toku je realizacija izgradnje kuće za Mujkanović Mirsada, te pružanje pomoci za Artuković Omera i Hadžiedhemović Jasmina. Kao najpovoljniji izvođač na ovim projektima je Nedjing Tešanj, a za projekat pružanja pomoći za Glavas Ibrahima nemamo poude i iste je potrebno obezbjediti.
Savjet je raspravljao i o pojavi angažovanja i dogovaranja poslova mimo organa Udruženja, te je zauzet stav da se ovakve pojave ne tolerišu te da Savjet Udruženja neće ovakve obaveze preuzimati niti uobzirivati u svojim aktivnostima.

Sastanak završen u 17,30  h

Izvor: Oslonac.org

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *