KONCERT ZA ODRASLE

Četvrtak, 24.10.2013. ostaće u Domu mladih u Tuzli zabilježen kao dan kada je nastupio underground muzičar i pjesnik Damir Avdić.

Najavljeno je da će koncert početi u 21 sat i tako je i bilo.
Koncert je otvoren naslovnom numerom novog albuma ”Human reich”, po meni najboljom pjesmom u cijelom opusu Damira Avdića. Možda će ”Human reich”, kao izvrsna sinteza Damira pjesnika i Damira rockera, izvesti ovog momka neobičnog umjetničkog izričaja iz poprilične anonimnosti u kojoj je do sada bio.

Slijedile su numere ”Izeta”, ”Rođen kad je bilo bolje”, ”Fadil” i mnoge, mnoge druge u kojima je Damir popljuvao sve, od Che Gevare do Baracka Huseina Obame. Bosanski psiho, jedan od pseudonima Damira Avdića, možda je najbolja kvalifikacija ovog nesvakidašnjeg koncerta.

Upitan, nakon prvog albuma, da da komentar na svoje pjesme, koje po mišljenju mnogih zvuče oporo i grubo, Diplomatz je hladno odgovorio: ” Pjesme su ljubavne a ovo je album za odrasle.”

Koncert je trajao dva sata a nazočili su mu i neka poznata imena ”tuzlanske scene”. Zahvaljujući našem rockeru Zoraidu mi smo se imali priliku družiti sa Goranom Čamparom, pjevačem grupe ”No rules”.

Text, A. Halilović
Photos, Z. Mehičić

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *