TAKMIČENJE IZ STRELJAŠTVA POVODOM DANA DRŽAVNOSTI BiH

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U subotu, 23.11.2013. godine u našoj školi održano je takmičenje u gađanju vazdušnom puškom učenika osnovnih škola općine Tešanj. Na takmičenju je učestvovalo 13 ekipa, a organizatori takmičenja su Osnovna škola „Rešad Kadić“ Tešanj i UG „Klub strijelaca“ Tešanj. Budući da je povod takmičenja Dan državnosti BiH, početak je obilježen pjesmama o našoj domovini koje je izveo hor OŠ „Rešad Kadić“.

Prisutnima su se obratili Prnjavorac Muris ispred UG „Klub strijelaca“ Tešanj i načelnik općine Tešanj mr. Suad Huskić.

Prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji osvojila je I ekipa OŠ“Gazi Ferhad-beg“ Jablanica, drugo mjesto u ekipnoj konkurenciji osvojila je OŠ „Rešad Kadić“ Tešanj i treće mjesto osvojila je II ekipa OŠ „Gazi Ferhad-beg“ Jeblanica.

U muškoj konkurenciji prvo mjesto pojedinačno je osvojio Begunić Rasim, drugo mjesto Nedim Čajić – OŠ „Gazi Ferhad-beg“ Jablanica, a treće mjesto Adnan Ahmić- OŠ „Džemal Bijedić“ Miljanovci.
U ženskoj konkurenciji prvo mjesto pojedinačno je osvojila Zerina Kahrović – OŠ „Rešad Kadić“, drugo mjesto Medina Dugalić iz OŠ „Gazi Ferhad-beg“ Jeblanica, a treće Amina Bukvić iz OŠ „Rešad Kadić“.
Novinarsko-informacijska sekcija
OŠ „Rešad Kadić“ Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *