U Mješovitoj srednjoj školi Tešanj obilježen Dan državnosti iuručene zahvalnice partnerima i prijateljima škole

Povodom 25. novembra, kada naša domovina slavi svoj Dan državnosti, u našoj školi upriličen je kulturno – zabavni program. Željeli smo obilježiti ovaj izuzetno važan praznik za našu domovinu, jer on potvrđuje hiljadugodišnju opstojnost Bosne i Hercegovine i njen državni karakter, ali i predstavlja potvrdu onog što smo mi danas. Ovo je bila i izuzetna prilika da pozovemo i ugostimo partnere i prijatelje naše škole, te im na taj način iskažemo zahvalnost za podršku, saradnju i razumijevanje koje su nam pružili u proteklom periodu.

Svojim dolaskom počastio nas je i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta, gospodin Mirko Trifunović, koji se obratio prisutnima i izrazio zadovoljstvo što se nalazi u našoj školi i na manifestaciji kojom se obilježava veličina i neupitnost praznika koji nam dolazi u susret.

Riječi podrške i hvale našoj školi uputila je i zamjenica općinskog načelnika, gospođa Azra Muslija, koja se prisutnima, također, obratila u uvodnom dijelu programa.Potom je uslijedio program kojega su pripremili učenici dramske sekcije naše škole, nizale su se pjesme, melodije i riječi, koje su odisale bosanskim duhom, sevdahom i humorom. Učenici su svojim performansima uspjeli da predstave hod Bosne kroz vijekove na pravi način, mogli smo je zamisliti osvojenu, porobljenu, ali uvijek ponosnu i prkosnu, u kojo žive plemeniti ljudi, dobre duše i čistog srca, spremni uvijek za šalu i sevdah.

Uslijedio je i svečani trenutak programa u kojem su našim privrednim subjektima, predstavnicima Općine Tešanj i Tešanjske razvojne agencije uručene zahvalnice.

Pripala nam je čast i zadovoljstvo da ugostimo i dodijelimo zahvalnice i našim partnerima u obrazovanju: Školskom centru Velenje, Tehničkoj školi iz Valjeva,Srednjoj školi iz Nikšića i Školskom centru „Marko Blažević“ iz Labina.

Ovo lijepo druženje sa našim partnerima i prijateljima privedeno je kraju, ali je izražena želja i nada da će se naša saradnja nastaviti i ubuduće, jer vidljivo je da ona ima važan i plemenit cilj – osigurava ljudima egzistenciju, smanjuje nezaposlenost, otvara vrata nade i vjerovanja da se i u našoj domovini može graditi budućnost zahvaljujući obrazovanju.

Opširnije: msst.edu.ba

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *