Obilježavanje Dana državnosti BiH

DSC 6611U okviru obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine, u ponedjeljak, 25. novembra, 2013. godine u 14,00 sati, u Maloj sali CKO Tešanj, otvorena je izložba Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine na temu Prvog zasjedanja ZAVNOBiH-a „Bosna je našla svoj put“.

U ovoj godini brojne bosanskohercegovačke institucije obilježavaju dvije obljetnice iz povijesne vertikale koje su od sudbonosnog zanačaja za ovu zemlju: petsto pedesetu od osmanskog osvojenja srednjovjekovnog Bosanskog kraljevstva, te sedamdesetu od Prvog zasjedanja Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine (ZAVNOBiH).

Zajednički program obilježavanja Dana državnosti naše zemlje od strane dviju kulturnih ustanova: CKO Tešanj i Muzeja Tešanj počeo je u nedjelju, 24. novembra, koncertom muzičke grupe Divanhana, a potom nastavljen naredni dan pomenutom Izložbom Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine, u organizaciji Muzeja Tešanj, te tribinom na temuDrama suvereniteta“, čiji je bio gost dr Nerzuk Ćurak. Organizator koncerta i tribine je CKO Tešanj. U uvodnom dijelu programa tešanjskoj publici obratio se i čestitao praznik Načelnik Općine mr. sci Suad Huskić.

Izvor: Muzejtesanj.Org

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *