POSJETA TURSKOJ

U okviru  projekta „Balkan Junior“ učenici Starčević Kenan IV-E, Prnjavorac Anela III-B, Kahrimanović Maida III-B zajedno sa profesorima Solo Hasanom i Balić Muhamedom posjetili su Istanbul  s ciljem povezivanja MSŠ, Tešanj i srednje škole Bayrampaşa iz Istanbula (Turska) „İnönğ Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’’.

Posjeta je trajala od 03.12. do 08.12.2013.g. Naši učenici su bili smješteni kod svojih vršnjaka u Bayrampaši kako bi se bolje upoznali. Učenici domaćini su nam omogućili posjetu historijskim mjestima Istanbula: Plava džamija, Aja Sofija, Top Kapi, Minia Turk itd.

Naši učenici su imali priliku prisustovati nastavi u srednjoj školi Bayrampaša gdje su mogli utvrditi razlike ili sličnosti u samom procesu  srednjoškolskog obrazovanja. Pred  povratak kući, direktor škole u Bayrampaši prof. Fatih Kamil Bilgin je našim učenicima uručio poklone kao uspomenu na provedene dane u Istanbulu naglasivši da će Mješovita srednja škola, Tešanj biti domaćin njihovim učenicima u mjesecu aprilu. U isto vrijeme, zajedno sa našim učenicima bili su učenici i profesori iz srednje škole iz Valjeva (Srbija), koji su, također, učesnici  projekta “Balkan Junior”.

Opširnije: msst.edu.ba

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *