Koncert za učesnike u projektu sakupljanja PET ambalaže

2000000

Dana 18.12.2013 godine sa početkom u 18h u SRC Tešanj bit će održana manifestacija u povodu sakupljene dvijemilionite PET boce na području općine Tešanj te u povodu pune četiri godine uspješne implementacije projekta organizovanog sakupljanja, odvoza i reciklaže PET ambalaže.

Organizator manifestacije je udruženje „EKO-MLADI“ Jablanica-Tešanj, a generalni sponzor je općina Tešanj. Određeni broj privrednika i pojedinaca je dao doprinos u formiranju nagradnog fonda za učenike ali obzirom da lista nije konačna istu ćemo objaviti na dan održavanja manifestacije kao i poslije manifestacije. Manifestaciji će prisustvovati cca 900 učenika i cca 100 zvanica. U sve osnovne i srednje škole sa područja općine Tešanj je distribuiran određeni broj ulaznica za učenike i nastavnike. A škole će organizovati prevoz za učenike (dakle prevoz i ulaz za sve učesnike je besplatan). Ovo je jedan vid satisfakcije i nagrade za učenike-učesnike u projektu, jer su upravo učenici najzaslužniji za uspješnu implementaciju projekta.

U prvom dijelu manifestacije će biti realizovano uručenje priznanja za učesnike u projektu, zatim uručenje nagrada za nekoliko učenika koji budu slučajnim uzorkom izvučeni, te obraćanje Načelnika općine Tešanj g-dina Huskić Suada i predstavnika udruženja „EKO-MLADI“ a nakon toga slijedi zabavni dio prvenstveno za učenike ali i ostale prisutne u kojem će nastupiti: Nejra Brka, Nermin Handžić, Selma Plančić, Zerina Zeničanin, Almir Delić i Maid Hećimović.

Ulaz će biti moguć samo uz posjedovanje ULAZNICE:

Kao dobar vid saradnje udruženja „EKO-MLADI“ i web portala www.tesanj.net za vjerne čitatelje portala obezbijeđeno je 8 ulaznica. A dobit će ih prvi 8 čitatelja koji se jave na broj telefona: 061776740.

„EKO-MLADI“

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *