Vlada ZDK obezbjedila 300.000,00 KM za razvoj poslovnih zona općine Tešanj

Posjeta ministara u Vladi ZDK

Posjeta ministara u Vladi ZDK

Jučer, 14. januara 2014. godine na području općine Tešanj boravili su Muhamed Hasić, ministar privrede i Romana Brkić, ministrica za pravosuđe i upravu ZDK, inače ministri iz reda SDPBiH. Tokom posjete općini Tešanj upriličen je susret i sa aktivistima Općinske organizacije SDPBiH Tešanj.

Konkretan cilj jučerašnje posjete je bio susret sa načelnikom Općine Tešanj, Suadom Huskićem i uručivanje Odluke o finansiranju troškova uređenja Poslovne zone Glinište u iznosu od 300.000,00 KM koje je Vlada ZDK odobrila za ovu aktivnost.

Pored navedenog ministrica Romana Brkić je prezentovala i dosadašnji stepen implementacije  Zakon o pružanju besplatne pravne pomoći na području ZDK. Naime, ovim Zakonom je predviđeno da uposlenici Kantonalnog zavoda  za pravnu pomoć jednom sedmično dolaze u sve općine Kantona čime će svi gradjani, koji ispunjavaju zakonske uslove, imati obezbjeđene adekvatne pravne usluge.

Ono što bi Općina Tešanj trebala poduzeti jeste da za potrebe Zavoda ustupi jednu kancelariju, dok bi sve ostale troškove snosio Zavod.

Ovim bi se donekle popravila greška koju je Općina Tešanj učinila prema građanima, ukidajući besplatnu pravnu pomoć koja je funkcionisala, unazad dvije godine, u sklopu administracije Općine.

Tokom boravka u Tešnju delegacija je posjetila i nekoliko privrednih pogona, a Tešanj je istaknut kao pozitivan primjer privrednog razvoja ZDK, za čiji će dalji razvoj, u narednom periodu, Vlada ZDK nastojati obezbjediti značajnija finansijska sredstva.

 

Posjeta ministara u Vladi ZDK
Picture 010
Picture 014
Picture 015

 

Komisija za informisanje
OOSDPBiH Tešanj

 

Opširnije na sdp-tesanj.org

O OO SDP Tešanj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *