Tešanj u Briselu prepoznat kao primjer dobre prakse

Europska komisija, u bliskoj saradnji sa Partnerima za demokratske promjene (Partners for Democratic Change International) organizirala je seminar na temu: Razvoj demokratije i institucionalna reforma u jugoistočnoj Evropi: EU proširenje u praksi koji je održan 29 januara 2014. godine u Briselu.

Ovo je bila prilika za predstavljanje i prezentiranje najboljih praksi i reformi iz jugoistočne Europe provedenih u sklopu Instrumenta za predpristupnu pomoć, poznatijeg kao IPA 1.

LOD projekat pozvan je da kao primjer dobre prakse iz Bosne i Hercegovine prezentira vlastita iskustva i naučene lekcije tokom provedbe projekta u 40 općina i gradova u Bosni i Hercegovini. Projekat je predstavio Samir Omerefendić (UNDP BiH).

Općinski načelnik Suad Huskić je bio jedan od govornika tokom Seminara, i ovom prilikom je ukazao na primjere Općine Tešanj u ostvarivanju napretka i saradnje sa civilnim društvom, te načinu na koji je Općina Tešanj uspješno iskoristila ovaj projekat kako bi tu saradnju unaprijedila i uspostavila bolji način pružanja usluga građanima.

Seminar je bio dobra prilika da se lokalnoj samoupravi pruži direktan kontakt za predstavljanje u Briselu, da se detaljnije upozna sa praksom Evropske unije, te pokaže da u Bosni i Hercegovini postoje prakse i projekti koji itekako zaslužuju podršku. Veoma je važno da iz Bosne i Hercegovine dolaze ovakve uspješne priče, poput LOD projekta, te da se one primjete i prezentiraju bez obzira na postojeće političke izazove u kojima se BiH nalazi, istakao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Općina Tešanj je predstavljena i u promotivnim materijalima Europske komisije.

letak_2

letak_1

Izvor: www.opcina-tesanj.ba

The post Tešanj u Briselu prepoznat kao primjer dobre prakse appeared first on Tešanj.

Opširnije na: Tesanj.biz

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *