POHVALA POLICAJCIMA

POHVALA POLICAJCIMA

Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u ostavci Rifat Delić je pohvalio sve policijske službenike koji su osiguravali objekte i ljude u njima prilikom nedavnih demonstracija. Oni su kontinuiranim prisustvom i djelovanjem na terenu omogućili neometan rad institucija, javnih ustanova i privrednih subjekata na području Kantona.

-Nažalost, 29 policajaca je u vršenju službene dužnosti zadobilo tjelesne povrede. Oni su, rizikujuću sopstvene živote, stali u odbranu građana i njihove imovine. U ime svih kolega želim im brz oporavak i nadam se da više nikada neće morati doći u ovakvu ili sličnu situaciju,- poručio je Delić.

Upućena je i zahvalnost građanima koji su svoj protest izrazili na miran i dostojanstven način, svjesni da nasilje ne može nikome donijeti ništa dobro.

Ministar unutrašnjih poslova u ostavci Delić se osvrnuo i na događaj koji je zaprepastio ne samo građane Zenice, nego i cijele BiH , u kojem je 11-ogodišnja djevojčica bila žrtva brutalnog silovanja na putu iz škole. Brzom reakcijom pripadnika MUP-a, počinilac ovog stravičnog djela je uhapšen i predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštva ZDK na dalje postupanje. Ovako efikasan rad policije zaslužuje svaku pohvalu, a istovremeno šalje poruku svim eventualnim počiniocima krivičnih djela da ne računaju da mogu proći nekažnjeno. Osudu stravičnog silovanja djevojčice izrazili su i članovi Vlade ZDK u ostavci i izrazili nadu za oporavak nesretne žrtve ovog zločina.

Opširnije na Zdk.ba

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *