Deponije

Odmah da konstatujemo Općina/općina Tešanj i njeni građani su puno uradili na polju ekologije. Ono što želim da kažem jest da me malo iznervirao članak na tesanj. net  tačnije upiranje prstom, a da pri tome ne želimo pogledati oko sebe.

Danas mi nije bilo mrsko upaliti opran auto i odvesti se do Komušanaca i Duvnjaka i fotografisati deponije smeća, pogledati arhivu starih fotografija-deponija smeća onih iz 2009., 2011. i tekuće 2014. godine. Na uklanjanju ovih deponija ništa nije nikada urađeno i one su samo veće i veće. Kako sam u OV Tešanj inicirao Zaključak kojim će se u 2014. godini evidentirati i ukloniti divlje deponije, nadam se da će se novca naći i za ove deponije na prostoru MZ Kalošević, pogotovo što se radi o deponijama koje se nalaze u blizini izvorišta Ježevac.

Možda se pitate, zašto na ovaj način alarmiram o ovom slučaju, pa zato što moje često “ne pije vodu” kod vladajuće većine u OV Tešanj i Načelnika, pa rekoh zato hoću da po uzoru na “ugledne Tešnjake” fotografišem javim Načeliku i to se riješi. Eto ja kao “neugledni Tešnjak” i vijećnik ću da čekam. A da na ovu moju prepisku zakačit ću i svoj dopis iz 2009. godine, kada sam tražio/molio da se ovaj problem riješi.

Uklanjanje divljih deponija, izvještaj
Emir Unkić

 

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *