U Tešnju pokazan najbolji kvalitet

GEDSC DIGITAL CAMERA

Tekst: Halid Fejzić

Karavana TV1 „Prvi glas sevdaha“ nakon Tuzle, Mostara, Goražda, Bihaća, Travnika, Banja Luke, Zenice, Brčkog svoju pretosljednju stanicu imala je u dokazanom gradu sevdaha, Tešnju. U velikoj sali tešanjskog CKO na audiciji prijavilo se 78 takmičara ne samo iz Tešnja već i iz Brčkog, Tuzle, Maglaja, Doboja, Bosanske Gradiške, Doboj Juga i ostalih bh. gradova.
Pred žirijem sa priznatom reputacijom kada je u pitanju sevdalinka, Sejo Pitić (predsjednik), Ljubica Berak i Eldin Huseinbegović (članovi) imao je težak zadatak jer po njihovima riječima Tešanj je pokazao do sada najveći kvalitet.
Ako uzmemo proporcionalno od svih dosadašnjih audicija po broju učesnika i oni koji su zadovoljili koliko-toliko kriterije, Tešanj je za sada na prvom mjestu. Jako smo prijatno iznenađeni od mlađe, srednje i starije generacije. – Rekao je legenda sevdaha Sejo Pitić.
Prije audicije u maloj sali CKO u organizaciji Udruženja Promokultura u ime Art Kuće Sevdaha održana je i interaktivna školska radionica sa ciljem da se takmičari upoznaju s projektom i da razbiju tzv. tremu pred nastup.
Posljednju svoju audiciju po gradovima „Prvi glas sevdaha“ imat će u Sarajevu 22. februara u BKC s pčetkom u 12 sati.

Izvor: Radiotesanj.ba

O Radio Tešanj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *