Obilježen 20. April dan bataljona „Crni Vrh“

U nedjelju 20. Aprila 2014 godine obilježen je dan osnivanja Bataljona „Crni Vrh“ izlaskom na kotu Bandera (732 n.v.) te obilazak nekadašnje prve linije odbrane (Lijevo krilo) i sadržaja na lokalitetu Begova ravan. Ovom prilikom je izvršeno otkrivanje spomen ploče koja je postavljena na koti Bandera sa jarbolom i zastavom. A na lokalitetu Begova ravan obnovljeni su dio tranšeja, zemunica, ljetni rov i dr.

Učešće u pohodu koji je krenuo sa izletišta Kiseljak sve do Lijevog krila uzelo je preko 200 građana općine Tešanj, među kojima su bili: porodice šehida, RVI, porodice RVI, borci, komandiri, komadanti, predstavnici vjerskog, političkog, kultrurnog i društvenog života, a između ostalih bili su predstavnici 3 MZ čiji predstavnici su činili građevinski / organizacioni odbor a to su MZ Jablanica, Karadaglije i Dobropolje-Mekiš, a svakako potrebno je posebno istaći prisustvo Načelnika općine Tešanj g-dina Huskića kao i Zastupnika u Parlamentu BiH g-dina Mehmedovića i drugih.

Građevinski / Organizacioni odbor su činili: Adnan Lihić, Nusret Plančić, Fehro Bašić, Almir Lihić, Admir Plančić, Nihad Halilović i Hamza Hotić. A finansijer ove manifestacije je bila općina Tešanj kao i sljedeći donatori: gore navedene 3 MZ, MADI, Pekara HRVIĆ, Tešanjski DIJAMANT, Šemsudin Sejmenović, Štamparija PAPIR-KARTON i ALFA&OMEGA. Ovim putem se zahvaljujemo svim donatorima.

Građevinski / Organizacioni Odbor

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *