SVEČANO OBILJEŽEN DAN ŠKOLE « DŽEMAL BIJEDIĆ « MILJANOVCI

10178033_783429288357597_7275460541688955987_n

U utorak, 22. aprila 2014. godine svečano je obilježen Dan škole « Džemal Bijedić» Miljanovci.

Svečanoj priredbi prisustovao je veliki broj nastavnika, roditelja, penzionera, učenika i gostiju- prijatelja škole koji su svojim prisustvom željeli da uveličaju rođendan naše škole i to 118-i po redu. Školu je svojoj posjetom počastila i ekipa sa BHT- a sa urednicom i novinarkom emisije « Selu u pohode» g-đa Enisa Hajdarević.

U uvodnom dijelu programa prisutnim se obratio direktor škole g-din Elvedin Ahmić koji je u svom pozdravnom govoru dao kratak osvrt na bogatu historiju školstva u ovom kraju, važne događaje koji su obilježili protekli period, uspjehe učenika ali i nastavnika ističući važnost zajedničke saradnje učenika, nastavnika, roditelja i svih prijatelja škole koji su uz školu i njene učenike i nastavnike uvijak i kad god to zatreba.

U bogatom kulturno- zabavnom programu koji je trajao više od sat vremena predstavili su se brojni učenici naše škole i veliki broj sekcija kroz recitacije, igrokaze, hor škole i hor ilahija, ritmičku sekciju, mali folklor i drugo.

Cvijećem i prigodnim priznanjme istaknuti su i jubilarni radnici škole i to za 10 godina rada : Delić Alma, Džafić Mirela i Ahmić Vahdet te za 20 godina rada Ćostović Ruvejda.

U povodu Dana škole izašao je i školski list Školarac i to 10- i po redu koji je zahvaljujući prijateljima škole svoj deseti rođendan ugledao u koloru.

Također, u povodu Dana škole objavljen je i likovni i literarni konkurs na temu: « Lijepo je biti učenik ove škole» te su sa priznanjem i knjigom nagrađeni :

* za najljepši likovni rad učenici IV-b i IV-c razreda Ajla Starčević i Amer Ćeman i za najljepši literarni rad učenica VIII-c razreda Hatidža Garić.

Svečano, u veselom raspoloženju, nasmijani i puni nade za još ovakvih svečanih proslava Dana škole ispratili smo rođendansku priredbu naše škole.

Školo Sretan ti tvoj Dan- tvoj rođendan!!!

 

Pedagogica škole Aida Brkić

 

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *