PRVA UTAKMICA PLAY-OFF-a PRIPALA KK “ROYAL” SARAJEVO!

DSC_0023
U okviru razigravanja prvaka A2 JUG KK “ROYAL” Sarajevo i drugoplasiranog iz A2 SJEVER KK “GRADINA” Tešanj, sinoć je odgirana prva utakmica .
Nažalost, naši momci nakon slabog otvaranja utakmice bili su primorani da stižu rezultat. Tri sekunde prije kraja (61:59 za domaćina) imali smo priliku da trojkom obezbjedimo pobjedu ali nažalost, lopta nije ušla u koš. Na kraju je igrač domaćih pogodio i jedno slobodno bacanje i zaključio utakmicu sa 62:59.
Moramo pohvaliti veoma požrtvovanu igru naših momaka i ukoliko ovako nešto pruže u uzvratnoj utakmici sigurno ćemo igrati i treću utakmicu.
Ekipa KK “ROYAL” Sarajevo, već smo ranije rekli da je to druga ekipa KK” BOSNA” Sarajevo je pokazala da je veoma mlada i uigrana ekipa.
Ovdje moramo napomenuti, mada to više nije toliko ni bitno, veoma slabo suđenje sudija iz Tuzle tj. njihovo nesnalaženje u ovako važnim utakmicama.  Ne možemo reći da su navijali za domaćina ali u njihovom nesnalaženju stekao se dojam da bi možda drugi sport bio prikladniji za njih da sude. Neke njihove odluke su dovodile do smijeha i domaću publiku.
I šlag na kraju! Predivna publika! Cijelo vrijeme salom se orilo “TEŠANJ, TEŠANJ” što je davalo dodatni vjetar u leđa našim momcima. Došli su navijači iz Tešnja ali i naši dragi Tešnjaci koji žive, rade ili studiraju u Sarajevu. Probuđene su stare emocije!
Vidimo se na uzvratnoj utakmici u nedjelju 04.05.2014. godine sa početkom (najvjerojatnije) u 20:00 sati u SRC Tešanj. Obećavamo pobjedu i onda idemo u Sarajevo na treću utakmicu gdje bi nam pobjeda obezbjedila učešće naredne sezone u višem rangu – A1 liga FBiH.
Zato vas pozivamo da u što veće broju dođete u nedjelju a onda idemo u istom ili većem broju u Sarajevo.
Hvala momci.
Predsjednik Skupštine KK “GRADINA” Tešanj
Šefket Turalić, dipl.ing.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *