Čestitka u povodu 1.maja – Međunarodnog praznika rada

df-1-maj

Svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine upućujemo najiskrenije čestitke u povodu 1. maja – Međunarodnog praznika rada.

Međunarodni praznik rada je simbol borbe za radnička prava i radničku solidarnost posvećen radnicima svih profesija i djelatnosti. Danas, nažalost, mnogi građani Bosne i Hercegovine ne mogu ostvariti pravo na rad, te u tom kontekstu izražavamo žaljenje zbog stanja u kojem se nalaze svi nezaposleni građani BiH koji su žrtve lošeg ekonomskog i socijalnog stanja u državi, ali i zbog stanja u kojem se nalaze svi obespravljeni radnici, mahom žrtve propalih privatizacija.

Međunarodni praznik rada doživljavamo kao podsjetnik na to da trenutno stanje u kojem svaki građanin BiH djeluje jeste puki rezultat vjerovanja u politike koje ne funkcionišu, ali i kao podsjetnik da moramo ulagati maksimalne napore kako bismo osigurali ekonomski prosperitet, izgrađen na iskrenim, hrabrim i realnim osnovama. Smatramo da borba za radnička prava, stvarnu jednakost i opći interes ovisi o građankama i građanima BiH, a tri ključna temelja u ostvarenju tog prava jesu: postojanje suživota različitih kultura, zajednički interesi svih naroda BiH bez obzira na pripadnosti, te rad na ostvarenju zajedničkih interesa što predstavlja garant uspjeha!

Sretan 1. maj – Međunarodni praznik rada!

OO DEMOKRATSKA FRONTA BH Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *