KK “GRADINA” Tešanj novi A1 ligaš!!!

DSC_0207

Sinoć je zaista bilo lijepo biti Tešnjak!
Mjesto: mala dvorana Skenderije
Vrijeme: 20:30

Pobjeda naših momaka 74:72 protiv favorizovanog domaćina KK “ROYAL/BOSNA” Sarajevo – prvaka A2 lige Jug, i plasman u viši rang – jedinstvenu ligu A1 Federacije BiH!

Šta reći nakon svega? Momci su ostavili srce i dušu na parketu. Morali su radi ove publike koja je od prve minute bila na nogama. Preko 300 navijača je i ovaj put bodrilo naše momke.

Pokazali su da je ipak, iako je protivnik ekipa sa jakim budžetom, najvredniji budžet: LJUDI I SRCE.

Željeli smo više pobjedu, publika nas je vodila, momci su izgarali i na kraju – rezultat 74:72 i plasman u viši rang A1 ligu. Ukupan rezultat u razigravanju 2:1 za KK “GRADINU” Tešanj.

Ovo je nagrada igračima, treneru, gradu i svim navijačima.

Ovim putem se zahvaljujemo navijačima – Tešnjacima koji žive, rade ili studiraju u Sarajevu. Došli su i nisu štedjeli grla i dlanove.

Zahvaljujemo se i za kulturno navijanje i ponašanje – jer slike su dokaz kakve smo tribine ostavili iza sebe, dobili smo pohvale od osoblja održavanja Skenderije!!!

Naredne utakmice se igraju za potvrdu ukupnog prvaka A2 lige, više simbolične utakmice. Protivnik je KK “PROMO” Donji Vakuf. O terminima utakmica ćemo vas naknadno obavjestite, pratite nas na www.tesanj.net!

Hvala igračima, navijačima, ljudima dobrog srca koji su nas podržavali ovih dana, sponzorima, donatotrima, načelniku Općine, direktorima SRC Tešanj i OŠ “HUSO HODŽIĆ” na obezbjeđenju dodatnih termina za treninge… Hvala svima koji su vjerovali u nas.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *