ZBOG TEŠNJAKA MI JE SRCE KO BUNDAVA VELIKO

Priča mi Almir Ćime Subašić, voditelj i novinar Antena-radija, kad su se vratili iz Donjeg Pridjela juče u jutro, nakon dvodnevne velike borbe da se tim ljudima dostavi pomoć:
“Uspjeli smo se probiti medju prvima. Čovjek koji je sa nama držao stalni kontakt tokom borbe za njih i informisao nas o svakom detalju mi je ispričao da su njihove komšije iz Gornjeg pridjela, čim su mogli da dodju do njih ,pohrlili u pomoć u namirnicama, iako su i oni bili u velikim obavezama i problemima zbog svega. Eto, reče mi, muka nas bez obzira na vjeru i naciju poveza. I vjeruj mi, reče mi Ćime, ovakvih primjera je na stotine gdje mi iz Tešnja ne gledamo ni na što i pomažemo baš tamo gdje je ljudima najteže”…

To mi je jučer ispričao, a onda sam se tokom današnjeg dana uvjerio kroz priče ljudi iz Doboja da je baš tako i da su tešnjaci svojim djelovanjem i gigantskim srcem pokazali svima da njih ništa drugo ne zanima do da se pomoć usmjeri prema onima kojima je najpotrebnija. Čak se dešavalo kada bi neko prozborio nešto da se da ovim druge nacije ili vjere a ne onima, da su oni istog trenutka to sprječavali i djelovali po prioritetima.

Fahrudin Hrvić

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *