27.sjednica Savjeta

  1. Savjet je usaglasio da se NHU „ Oslonac“ uključi u saniranje posljedica teške prirodne nepogode usljed poplava na način da sva prikupljena sredstava putem otvorenog humanitarnog telefonskog broja kod BHT 090 291 085 usmjeri na pomoć u sanaciji posljedica od poplava. Pored toga će se putem web sita i drugih dostupnih medija pozvati svi zainteresirani građani da je moguće uplatiti jednokratni novčani prilog na račun udruženja sa naznakom „POMOĆ NASTRADALIMA“. Sva prikupljena sredstva na ovaj načina će biti utrošena na sanaciju ili izgradnju novih objekata uništenih u poplavi u Bosni i Hercegovini. NHU “OSLONAC” će kao i uvijek utrošiti namjenski svaku KM i o utrošenim sredstvima informisati donatore putem svoje web strane www. oslonac.org i putem medija.“
  2. Savjet je razmatrao i mogućnost organizovanja i dodjele priznanja najboljem donatoru, članu i aktivisti za 2013.godinu. Dogovoreno je da se priprema ove aktivnosti nastavi i da se po mogućnosti održi 30.05.2014 u Sali OV u 15,30 sati. Pozivnice za ovu prigodu ce biti dostavljene pismeno, a potrebno je da se svi članovi Savjeta uključe u ovu aktivnost.
  3. Savjet je informisan o toku realizacije dva projekta izgradnje porodičnih kuća za Iriškić Fatimu u Karadaglijama i Ibraković Aliju u Ravne, Maglaj. Prvi objekat je pred završetkom dok će kod drugog usljed prirodnin nepogoda doći do kašnjenja u izgradnji istog.
  4. Savjet je upoznat sa teškom sitaucijom Spahić Zaima iz Čaglića za kojeg aktivnosti oko stambenog zbrinjavanja vodi CSR Tešanj. Nakon pristizanja zahtjeva za uključivanjem u pomoć rješavanja ovog slučaja Savjet će donijeti odluku o načinu i mogućnosti uključenja u ovaj projekat.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *