Zbog situacije po pitanju poplava – finalne utakmice za pobjednika A2 lige FBiH u košarci se neće igrati!

IMG_0326
Uprava KK “GRADINA” Tešanj na ovaj način želi da upozna javnost, navijače našeg kluba, prijatelje sporta da smo zbog novonastale situacije po pitanju elementarnih nepogoda u našem okruženju dali prijedlog protivničkoj ekipi KK “PROMO” Donji Vakuf da se utakmice ne igraju.
Predloženo je također, s KS Zedo kantona je usvojio, da se novčani iznos predviđenih troškova za odigravanje utakmica donira KK “MAGLAJ” kako bi novčani iznos iskoristili za kupovinu sportskih rekvizita  i time djelimično ublažili nastalu štetu.
U nedjelju 25.05.2014.godine predstavnici Uprave KK “RPOMO” Donji Vakuf i predstavnici KK “GRADINE” Tešanj (Hamza Hotić predsjednik UO kluba, Kršić Željko – sekretar kluba, Željko Jurišić – trener prvog tima i Suljo Srkalović – član UO kluba) su posjetili Maglaj i lično se uvjerili u tragediju koja je zadesila ovaj grad.
Sa trenerom – domaćinom gdinom Damirom Bašićem, koji je je jedno vrijeme branio i boje KK “GRADINA” Tešanj, obišli su i dvoranu u kojoj igraju košarkaši KK “MAGLAJ” i lično se uvjerili u štetu koju je izazvala poplava.
Nadamo se da će donirana sredstva bar malo ublažiti ovu tragediju i da će mladi košarkaši KK “MAGLAJ” moći nastaviti veoma brzo sa treninzima.
Dakle, utakmica za pobjednika sveukupnih A2 liga (sjever i jug) ove godine, tzv. “raspucavanje”  neće biti, a ekipe KK “PROMO” Donji Vakuf i KK “GRADINA” Tešanj kao ukupni pobjednici play-off turnira su se kvalificirale u viši rang – A1 ligu Federacije BiH za sezonu 2014/15.
Čestitamo!

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *