Maturanti Mješovite srednje škole Tešanj

Maturanti Mješovite srednje škole Tešanj, u subotu, 31.05.2014.godine su proslavili matursku zabavu. Zabava je organizovana za sve učenike završnih razreda, u diskoteci Metro. Prije zabave, uslijedio je tradicionalni svečani defile središnjim gradskim ulicama, u kojem su maturanti demonstrirali svu ljepotu, mladost, ozbiljnost i eleganciju. Potporu su, uz obitelji i prijatelje, imali i od brojnih građana koji su ih, unatoč hladnijem vremenu, u velikom broju došli pozdraviti.
Zanimljivo je da su, ove godine, maturanti i ostali gosti vidjeli nešto drugačiju sliku okupljanja maturanata nego što je to bivalo do sada. Naime, ispred O.Š. ”Huso Hodžič” priređen je i kratki program za sve prisutne. Profesorica Lejla Bešlagić je pozdravila i poželjela dobrodošlicu svim prisutnim te ovom prilikom ukazale na bitne karakteristike MSŠ.

Potom, predsjednica vijeća učenika, Amra Mujčinović, saopštila je odluku ovogodišnjih maturanata da se novac prikupljen za poklone maturantima doniraju Mješovitoj srednjoj školi Maglaj. Na ovaj način su se solidarisali i podržali ugroženo stanovništvo u poplavljenim područjima BiH.

Prisutni su čuli i imena učenika koji su ostvarili najbolje rezultate u učenju ove školske godine, a to su: Almedina Dobrić – III-C, Envera Bajrić – IV-C  i učenica generacije Belmina Hasanbašić –  IV- B. Direktor škole, Muharem Saračević, uručio je Belmini diplomu i nagradu a potom se obratio roditeljima i maturantima čestitavši im i poželjevši sve najbolje u zrelijem stadiju života koji im predstoji.

Opširnije: msst.edu.ba

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *