U prepunoj sali Doma kulture u Kaloševiću održan koncert “Miris ramazana”

IMG_0132

U organizaciji Kulturno-umjetničkog društva ”Ljljan-Krin” iz Kaloševića sinoć je u prepunoj sali Doma kulture održan tradicionalni koncert povodom nastupajućeg mjeseca ramazana pod nazivom “Miris ramazana”. Koncert se održaje četvrtu godinu za redom a kompletan program je bio u čast nastupajućeg mjeseca ramazana koji je po islamskom učenju jedan od najodabranijih mjeseci.

Brojni građani Kaloševića i njihovi gosti uživali su u bogatom vjerskom, kulturno-umjetničkom i zabavnom programu. Koncert je otvorio Hfz. Anes Mulić učenjem Kur'ana. Prisutni gosti su zatim uživali u izvedbama sevdalinki te ilahija i kasida koje su pripremili hor ”En – Nisa, hor ”Sultan” i hor KUD-a ”Ljiljan-Krin”. Mladi članovi dramske sekcije su pripremili zabavne tačke koje su nasmijale sve prisutne. Najveće ovacije je izazvao premijerni nastup članova folklorne sekcije KUD-a koji su nastupili sa dvije autorske koreografije ”Điđa” i ”Sarajevske igre”.

Koncertu su prisustvovale i ugledne osobe iz kulturnog, političkog i vjerskog života naše opštine koje su se tom prilikom obratile građanima. Općinski načelnik Mr. sci. Suad Huskić je pohvalio rad KUD-a i aktivnosti koje provode menadžment i članovi s ciljem očuvanja kulture i tradicije. Između ostalog načelnik je istakao kako i ove godine miris ramazana dolazi iz Kaloševića. Nakon obraćanja načelnika, nešto više o značaju ramazana i ramazanskog posta govorio je ef. Ibrahim Omerbašić, mjesni imam u Kaloševiću. Imam je tom prilikom svim vjernicima islamske vjeroispovjesti uputio iskrenu čestitku povodom nastupajućeg mjeseca ramazana.  Ef. Omrebasić je rekao kako je ovaj koncert jedan lijep i svečan način dobrodošlice najznačajnijem mjesecu u godini, mjesecu ramazanu.

Nakon dvosatnog programa koncert je završen druženjem građana. Prisutni nisu mogli skriti oduševljenje programom koji im je priređen. Ovom prilikom svim posjetiocima se zahvaljujemo što su svojim prisustvom uveličali događaj. Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način podržali koncert.

 

25. juni 2014

KUD ”Ljiljan-Krin”, Kalošević

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *